Voorkom een onveilig contactformulier met een SSL certificaat

rowmack-twitter-profile2

Een SSL certificaat voor mijn website?

Als er via jouw website persoonsgegevens of vertrouwelijke informatie wordt verzonden, dan ben je verplicht om deze informatie te beveiligen tegen verlies of enige vorm van misbruik. Je moet al in actie komen als jouw website alleen al over een contactformulier beschikt. Om te voorkomen dat jouw website en de bezoekers ervan de dupe worden van internetcriminaliteit, adviseert het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) het gebruik van een SSL (Secure Socket Layer) certificaat.

Verplicht

Als je via je website persoonlijke gegevens verzamelt via een contactformulier of bijvoorbeeld een webshop, dan ben je minimaal verplicht om de verbinding met SSL te beveiligen. Op dit moment is hier de Wet Persoonsgegevens Bescherming op van toepassing, per 25 mei 2018 zal deze wet vervangen worden door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). AVG stelt strengere eisen aan toestemming van de betrokkenen om persoonsgegevens te vragen, te krijgen en te registreren. Bovendien is er sprake van verscherpt toezicht als de nieuwe regels van kracht worden.

Wat is een SSL certificaat?

Een SSL certificaat toont de bezoekers dat jouw website authentiek is en dat de verbinding waarover de gegevens worden verzonden veilig is. Het geeft bezoekers van je website de zekerheid dat ze daadwerkelijk op de website zijn van jouw persoon/bedrijf. Om een certificaat te verkrijgen, wordt dit namelijk gecheckt. Bij de veel voorkomende SSL met Domeinnaam validatie (DV) zie je dat de URL van jouw website wijzigt van HTTP naar HTTPS en verschijnt er een slotje in de adresbalk. SSL met Domein validatie voldoet voor een groot deel van de websites. Een SSL certificaat bestaat onder andere uit een stuk code dat op de server geplaatst moet worden waar jouw website op draait (hosting).

Ranking

Sinds december 2015 geeft Google aan het SSL certificaat zwaarder te laten wegen bij het indexeren van websites. Dit betekent dat Google websites met een SSL certificaat hoger in de ranking weer zal geven. Google doet dit omdat zij haar gebruikers zo goed mogelijke en betrouwbare resultaten wil bieden. Kortom: een SSL certificaat verbetert de vindbaarheid van je website.

Wat doet een SSL certificaat?

sslVersleuteling betekent dat de teksten die op de website worden ingevoerd niet uit te lezen zijn door internetcriminelen. Een SSL certificaat versleutelt de gegevens die een gebruiker op een website invoert en versleutelt de gegevens die de website de gebruiker weer aanlevert. Dit kunnen bankgegevens zijn, jouw inloggegevens, contactgegevens of andere persoonlijke gegevens. Door op de server waarop jouw website draait (hosting) een SSL certificaat te plaatsen, ontstaat er een veilige verbinding tussen de gebruiker van jouw website en de website zelf.

Verantwoordelijkheid

De verantwoordelijkheid voor het gebruik van een SSL certificaat ligt bij de eigenaar van de website.

Betrouwbaarheid

Door een verbinding naar je website te beveiligen met een SSL certificaat laat je zien dat jouw organisatie de bezoeker (klant) serieus neemt. Je laat zien dat je zijn persoonlijke gegevens en privacy respecteert. Daarmee straalt jouw website meer vertrouwen en betrouwbaarheid uit. Zonder SSL certificaat krijgen bezoekers in hun webbrowser steeds vaker te zien dat jouw website onveilig is. Per oktober 2017 toont de webbrowser Chrome de melding “not secure” als gebruikers een contactformulier invullen op websites zonder SSL certificaat.

Bewustwording websitebezoeker

Onbeveiligde websites zullen steeds meer door bezoekers gemeden worden. De huidige consument is zich steeds meer bewust van de risico’s van het delen van privacy gevoelige informatie. Daarentegen zien we dat websites met een SSL certificaat een stuk succesvoller zijn door toename van de  bezoekers en verbeterde weergave bij zoekmachines.

Gratis en betaalde SSL

Op gratis SSL certificaten zit geen support en ondersteuning. Als je bij aanvraag of installatie ergens tegenaan loopt, dan moet je zelf op zoek naar een oplossing. Bij gratis SSL certificaten ontstaat er een soort schijnveiligheid. Dit komt omdat de aanvraag en controles volgens een geautomatiseerd proces verloopt. Het gratis certificaat versleutelt de gegevens ook tussen de browser en de webserver. Er wordt echter niet bevestigd dat de organisatie die eigenaar van het certificaat legitiem is. Een betaalde SSL biedt meer. Voordat het SSL certificaat wordt verstrekt, wordt de eigendom van de website door de leverancier gecontroleerd. Dat kan via e-mail en KvK controle. Rowmack maakt gebruik van betaalde SSL certificaten.

Wat kost het?

De SSL certificaten die rowmack levert zijn een jaar geldig. Na dit jaar worden deze certificaten met een jaar verlengd. Rowmack levert alleen certificaten aan eigen klanten waarvan de website op de server van rowmack staat. Rowmack verzorgt de aanvraag, de aankoop en de installatie van het SSL certificaat voor een vast bedrag per jaar. Afhankelijk van het type certificaat, variëren de kosten tussen een paar tientjes tot een paar honderd euro per jaar.

Websites

 • Aansprekende, professionele website
 • Geschikt voor mobiel
 • Betrouwbaar door ssl-certificaat
 • Design op maat
 • Zelf te onderhouden

Online marketing

 • Goed vindbaar in de regio
 • Adverteren met Google & Facebook
 • Mailchimp nieuwsbrieven
 • Facebook & Google bedrijvenpagina
 • Social media coaching

Website verbetering

 • Betere Google weergave door SSL
 • Geschikt maken voor mobiel
 • Verbetering site structuur
 • Zoekmachine optimalisatie
 • Gratis optimalisatie advies!