Voorkom een onveilig contactformulier met een SSL certificaat

rowmack-twitter-profile2

Een SSL certificaat voor mijn website?

Als er via jouw website persoonsgegevens of vertrouwelijke informatie wordt verzonden, dan ben je verplicht om deze informatie te beveiligen tegen verlies of enige vorm van misbruik. Je moet al in actie komen als jouw website alleen al over een contactformulier beschikt. Om te voorkomen dat je website en de bezoekers ervan de dupe worden van internetcriminaliteit, adviseert het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) het gebruik van een SSL (Secure Socket Layer) certificaat.

Verplicht

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat in de hele Europese Unie (EU) dezelfde privacywetgeving geldt. De AVG geldt ook voor websites waar persoonlijke gegevens verwerkt worden. Onder de AVG ben je verplicht om te zorgen voor een optimale beveiliging van persoonsgegevens. Sla je formulieren of (nieuwsbrief-) aanmeldingen op via je site? Dan is een SSL certificaat verplicht.

Wat is een SSL certificaat?

Een SSL certificaat toont de bezoekers dat jouw website authentiek is en dat de verbinding waarover de gegevens worden verzonden veilig is. Het geeft bezoekers van je website de zekerheid dat ze daadwerkelijk op de website zijn van jouw persoon/bedrijf. Om een certificaat te verkrijgen, wordt dit namelijk gecheckt. Voordat het SSL certificaat wordt verstrekt, wordt de eigendom van de website door de leverancier gecontroleerd. Dat kan bijvoorbeeld via e-mail met behulp van geverifieerde codes. Ook kan er een KvK controle gedaan worden. Bij de veel voorkomende SSL met Domeinnaam validatie (DV) zie je dat de URL van jouw website wijzigt van HTTP naar HTTPS en verschijnt er een slotje in de adresbalk. SSL met Domein validatie voldoet voor een groot deel van de websites. Een SSL certificaat bestaat onder andere uit een stuk code dat op de server geplaatst moet worden waar jouw website op draait (hosting).

Wat doet een SSL certificaat?

sslVersleuteling betekent dat de teksten die op de website worden ingevoerd niet uit te lezen zijn door internetcriminelen. Een SSL certificaat versleutelt de gegevens die een gebruiker op een website invoert en versleutelt de gegevens die de website de gebruiker weer aanlevert. Dit kunnen bankgegevens zijn, jouw inloggegevens, contactgegevens of andere persoonlijke gegevens. Door op de server waarop jouw website draait (hosting) een SSL certificaat te plaatsen, ontstaat er een veilige verbinding tussen de gebruiker van jouw website en de website zelf.

Verantwoordelijkheid

De verantwoordelijkheid voor het gebruik van een SSL certificaat ligt bij de eigenaar van de website.

Betrouwbaarheid

Door een verbinding naar je website te beveiligen met een SSL certificaat laat je zien dat jouw organisatie de bezoeker (klant) serieus neemt. Je laat zien dat je zijn persoonlijke gegevens en privacy respecteert. Daarmee straalt jouw website meer vertrouwen en betrouwbaarheid uit. Zonder SSL certificaat krijgen bezoekers in hun webbrowser veelal te zien dat een website onveilig is. De website zelf komt dan vaak niet eens in beeld.

Bewustwording websitebezoeker

Onbeveiligde websites zullen steeds meer door bezoekers gemeden worden. De huidige consument is zich steeds meer bewust van de risico’s van het delen van privacy gevoelige informatie. Daarbij valt op dat websites met een SSL certificaat een stuk succesvoller zijn door toename van de  bezoekers en verbeterde weergave bij zoekmachines. Zo geeft bijvoorbeeld Google websites met een beveiligde verbinding een hogere ranking.

Wat kost het?

De SSL certificaten die rowmack levert zijn een jaar geldig. Na dit jaar worden deze certificaten met een jaar verlengd. Rowmack levert alleen certificaten aan eigen klanten waarvan de website op de server van rowmack staat. Rowmack verzorgt de aanvraag, de aankoop en de installatie van het SSL certificaat voor een vast bedrag per jaar. Afhankelijk van het type certificaat, geldigheidsduur en domeinextensie, levert rowmack al vanaf € 6,99 een beveiligingscertificaat. De eerste installatiekosten bedragen  bedragen € 36,75.

Websites

 • Aansprekende, professionele website
 • Geschikt voor mobiel
 • Betrouwbaar door ssl-certificaat
 • Design op maat
 • Zelf te onderhouden

Online marketing

 • Zoekmachine optimalistatie (SEO)
 • Adverteren met Google & Facebook
 • Mailchimp nieuwsbrieven
 • Facebook & Google bedrijvenpagina
 • Gedetailleerde statistieken mbv Analytics

Webshops

 • Eenvoudig zelf te beheren
 • WooCommerce icm Wordpress
 • Eigen design
 • Betaalmodule met o.a. iDeal
 • Compleet ingerichte webshop